Zakup gotowej spółki z o.o. zalety

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością jest popularną formą prowadzenia działalności gospodarczej. Niestety rejestracja takiej działalności jest procesem skomplikowanym i długotrwałym. W takiej sytuacji warto zdecydować się na zakup gotowej spółki z o.o., gdyż jest to bardzo korzystne dla przyszłego przedsiębiorcy.

Zalety zakupu gotowej spółki z ograniczoną odpowiedzialnością:

• brak problemów z rejestracją spółki – przedsiębiorca nabywa gotowy do podjęcia działalności podmiot, spółka jest całkowicie zarejestrowana, posiada wszystkie dokumenty rejestracyjne, ma nadane numery NIP, REGON, KRS, niektóre spółki zgłoszone są także do VAT i VAT UE,
  • szeroki zakres PKD – spółka posiada szeroki zakres numerów PKD, dzięki czemu może prowadzić różne rodzaje działalności,
  • szybka transakcja – zakup spółki oraz wszystkie formalności z nim związane trwają maksymalnie kilka dni,
  • bezpieczna transakcja – spółki oferowane na sprzedaż posiadają czystą historię gospodarczą co oznacza, że nigdy nie prowadziły działalności, nie zawierały umów oraz nie zatrudniały pracowników,
  • staż spółki – na sprzedaż oferowane są także spółki posiadające staż kilkumiesięczny lub kilkuletni, taka spółka jest odpowiednia dla przedsiębiorcy, który zamierza starać się o dotację unijna lub kredyt w banku.

Przeczytaj też – umowa w spółce z o.o.