Jak bezpiecznie założyć start-up?

Otworzenie własnego biznesu wielu osobom wydaje się niezmiernie ryzykowne. Głównie z powodu, iż większość osób wiąże to z koniecznością natychmiastowego przerwania obecnego etatu i rzucenia się na głęboką wodę. Tymczasem istnieje kilka sposobów na ograniczenie tej niepewności oraz zwiększenie swoich szans na odniesienie sukcesu.
Po pierwsze, pracuj nad start-upem kilka godzin w tygodniu.
Nie rzucaj od razu wszystkiego! Nie zostawiaj obecnej pracy i nie chwytaj się wszystkiego co jest w stanie przynieść Ci jakikolwiek przychód. Dokładnie przemyśl swoją aktywność, a wraz z otrzymywaniem pozytywnych odpowiedzi z rynku poświęcaj tej działalności coraz większą ilość czasu.

Kolejną, ważną radą jest zdobywanie fachowej wiedzy z zaufanych źródeł. Chodzi o to by opierać się na informacjach, które pomogą firmie przetrwać na rynku. Godne zaufania źródła to między innymi szkolenia, książki, wiedza mentorów oraz warsztaty.

I najważniejsze pamiętaj by NIGDY SIĘ NIE PODDAWAĆ!
Całkowicie normalne jest to, że niektóre nasze działania zakończą się fiaskiem. Pamiętaj jednak, że tylko cierpliwe dążenie do celu może nas do niego przybliżyć.