Czy warto połączyć spółkę z o.o. i spółkę komandytową?

Spółki z o.o. komandytowe, to ostatnio coraz bardziej popularne spółki. A dlaczego? A właśnie dlatego, że dzięki nim możemy bardzo wiele zyskać. Przede wszystkim zaczniemy płacić coraz mniejsze podatki, a dzięki temu zmniejszą się koszty prowadzenia firmy. rejestracja spółek z oo

W spółce z o.o. komandytowej oficjalną spółką, która prowadzi firmę jest spółka komandytowa.

Spółka z o.o. jako komplementariusz!

Spółka z o.o. w spółce z o.o. komandytowej jest podmiotem uprawnionym do reprezentowania podmiotu, pełni rolę wspólnika – komplementariusza. Ma za zadanie także zarządzanie i administrowanie spółką komandytową.

Zalety spółek z o.o. komandytowych!

Dzięki temu, że spółka z o.o. jest komplementariuszem to wspólnicy spółki z o.o. komandytowej nie ponoszą odpowiedzialności za zobowiązania spółki. Ich majątki są zabezpieczone. Jest jeszcze jedna bardzo ważna zaleta. Spółka z o.o. komandytowa nie jest podwójnie opodatkowana. Znacznie zmniejsza to koszty prowadzenia firmy.

Połączenie spółki z o.o. i spółki komandytowej, to zatem połączenie zalet obu tych spółek. Warto zakładać firmy właśnie w tej formie, gdyż możemy dzięki temu naprawdę wiele zyskać.

Jeśli chcesz posiadać spółkę komandytową, a nie chcesz być odpowiedzialny za jej zobowiązania, to nie czekaj tylko zarejestruj spółkę z o.o. komandytową.