Czy można coś zmienić w gotowej spółce?

Osoby decydujące się na poprowadzenie działalności gospodarczej w formie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością bardzo często postanawiają kupić gotową spółkę. Dzięki takiemu rozwiązaniu swoją działalność będziemy mogli rozpocząć w przeciągu kilku dni. Niektóre firmy zapewniają gotowe spółki już w przeciągu jednej doby.

Czy jednak kupując spółkę będziesz mógł zmienić jej nazwę?

Po zakupie gotowej spółki oczywiście będziesz mógł nanieść szereg różnych modyfikacji w takich kwestiach jak np. adres, nazwa spółki, sposób jej reprezentacji, wysokość kapitału zakładowego itd.

Wszystkie zmiany te można uregulować “po swojemu” bądź przy zakupie spółki wówczas zajmuje się tym firma, od której kupujemy gotową spółkę.

Umowa gotowej spółki może zostać zmieniona w dokładnie taki sam sposób w jaki zmienia się umowa każdej innej spółki z o.o. Należy zatem zorganizować Zgromadzenie Wspólników, na którym postanowi się zmienić konkretne paragrafy umowy spółki.

Kupując spółkę w bardzo łatwy sposób będziemy mogli ją spersonalizować, a więc w pełni dostosować do naszych potrzeb. Wszystkie wprowadzone zmiany wymagają jednak zarejestrowania w Krajowym Rejestrze Sądowym.